Германският предприемач Кристия Ребер продава приложението си за задачи Wunderlist

...
Германският предприемач Кристия Ребер продава приложението си за задачи Wunderlist
Коментари Харесай

Microsoft купи и закри приложението му. Сега той е набрал средства за ново

Германският бизнесмен Кристия Ребер продава приложението си за задания Wunderlist на Microsoft през 2015 година за сума, която се счита, че е сред 100 и 200 млн. $, само че четири години по-късно софтуерният колос го закрива.

Сега той е набрал средства за следващо приложение, което носи името Superlist и което е учредено с четирима други бизнесмени, включително и двама от съоснователите на Wunderlist.

По-рано през годината Ребер съобщи пред CNBC, че придобиването на Wunderlist го е предиздвикало да се почувства “наистина нещастен” и нервиран. Една от главните аргументи за разочарованието му от закриването на Wunderlist е, че той считал, че приложението по този начин и не се трансформира в продукта, който е желал да построи.

Ребер обаче не се отхвърля. През 2021 година той основава Superlist, като разказва приложението като “неофициален правоприемник на Wunderlist”.

Superlist е приложение за образуване на задания и планове, което има за цел да оказва помощ на хората да си сътрудничат в хибридния трудов свят. В момента продуктът е едвам във втората фаза на стартирането си.

“Това, което искахме да създадем, е да изградим приложение за съдействие по персонални планове и в бизнеса,” споделя Ребер пред CNBC по-рано през годината, допълвайки, че на пазара има или фирмени артикули, като Asana и Trello, или приложения за персонални задания, като Things or To Do.

Superlist е проектирана по този начин, че оказва помощ на потребителите да разраснат даден план от един човек до 100 или 200 души.

Базираната в Берлин компания разгласи тази седмица, че си е осигурила 10 млн. евро финансиране, като в инвестицията се е присъединила и компанията за рисков капитал EQT Ventures. Общите вложения, набрани от компанията до момента, възлизат на 13.5 млн. евро.

“Стойността на световния пазар на програмен продукт, обвързван с продуктивността, се чака да доближи 102.98 милиарда $ до 2027 година, тъй че има действителна опция за инструмент, който впряга характерността на членовете на екипа и се концентрира особено върху провокациите на актуалното работно място,” споделя сътрудникът в EQT Ventures Тед Персон.

Superlist ще употребява набраното ново финансиране, с цел да удвои броя на чиновниците си от 20 до 40 до края на 2022 година, като фокусът ще бъде върху наемането на разработчици, дизайнери и продуктови мениджъри.

Освен на Superlist, Ребер е съосновател и на съперник на Microsoft PowerPoint на име Pitch. Четиригодишната компания, която има към 160 чиновници, е набрала малко над 130 млн. $ финансиране и неотдавна се оценяваше на 600 млн. $.

“Мисля, че сега е извънредно елементарно да се набират средства за софтуерни компании, тъй като на пазара има повече пари, в сравнение с компании,” споделя Ребер. “Като създател, който основава компании по-често, счита, че моментът в никакъв случай не е бил по-добър за набиране на средства.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР