Германският канцлер поздрави за победата му на президентските избори в

...
Германският канцлер поздрави за победата му на президентските избори в
Коментари Харесай

Меркел към Байдън: САЩ остават най-важният съюзник на Германия и Европа

Германският канцлер поздрави за успеха му на президентските избори в Съединени американски щати. Тя изрази мнение, че Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да работят дружно за битка с провокациите на актуалния свят, най-вече пандемията от ковид, изменението на климата и тероризма. За това предава ТАСС, представена от БГНЕС.
„ Целият свят следи президентските избори в Съединени американски щати с необикновен интерес на всеки четири години “, сподели тя. " Американските жители направиха своя избор. Искрено приветствам Джоузеф Байдън за избирането му за 46-и президент на Съединени американски щати ", сподели Меркел. " Джоузеф Байдън ще способства с дългогодишния си опит във вътрешната и външната политика. Той познава добре Германия и Европа ", сподели канцлерът и означи, че тя помни персоналните срещи и договарянията с него.
 Меркел с апел да се съблюдават новите ограничавания Меркел с апел да се съблюдават новите ограничавания
В понеделник канцлерът Ангела Меркел прикани германците да се съобразят с нови ограничавания, с цел да оказват помощ за реализиране на " поврат " в бо...
„ Съединените американски щати и Германия като част от Европейски Съюз, би трябвало да се обединят, с цел да преодолеят главните провокации на нашето време, един до друг, с цел да се преборят със сериозното тестване в пандемията от ковид, световното стопляне и неговите последствия, тероризмът, един до друг - за свободна международна стопанска система и търговия, “ сподели Меркел.
Съединени американски щати ще останат най-важният съдружник на Германия и Европа, само че Вашингтон с съображение изисква повече старания от Европейски Съюз за поръчителство на личната му сигурност “, сподели немският канцлер. " Ние, германците и европейците, знаем, че в границите на това партньорство, през 21 век би трябвало да поемем по-голяма отговорност. Америка беше и ще остане нашият най-съществен съдружник, само че чака от нас - и с право - повече наши старания, с цел да подсигуряваме нашата сигурност и да развием нашите убеждения в света ", сподели тя. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР