Германският християндемократ ветеран Волфганг Шойбле подкрепи номинацията на съпартийката си

...
Германският християндемократ ветеран Волфганг Шойбле подкрепи номинацията на съпартийката си
Коментари Харесай

Полемиката в Германия около номинацията на Урсула фон дер Лайен продължава

Германският християндемократ деец Волфганг Шойбле поддържа номинацията на съпартийката си Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, само че разкритикува метода, по който тя беше препоръчана за поста, съобщи ДПА.

" Смятам, че Урсула фон дер Лайен може да бъде добър ръководител на комисията ", сподели Шойбле, сегашен ръководител на Бундестага (долната камара на парламента) след осем години като финансов министър, в мнения, оповестени през днешния ден във в. " Аугсбургер алгемайне ".

Той посъветва Европейския парламент да утвърди министърката на защитата Фон дер Лайен като компромисен претендент, препоръчан от водачите от Европейски Съюз вместо така наречен водещи претенденти, които съставляват огромните политически блокове в Европарламента.

Шойбле значително се съгласи с мнението на критиците, че номинацията е била направена " през главата " на депутатите в новоизбрания парламент.

Процедурата с водещия претендент допуска демократизиране на избора на ръководител на Европейска комисия, като се дава опция на Народното събрание да играе по-значителна роля в него, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР