Германски активисти от движението Петъци за бъдеще призоваха днес за

...
Германски активисти от движението Петъци за бъдеще призоваха днес за
Коментари Харесай

Подготвят климатична стачка в Германия на 3 март


Германски деятели от придвижването " Петъци за бъдеще " приканиха през днешния ден за още климатични демонстрации, в това число за стачка през март, оповестява Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че апелът се вписва в митингите през последните дни против разширението на въгледобивна мина покрай селището Люцерат.

" Климатичната стачка " на 3 март ще бъде с апел за приемане на нови правила, вземащи поради заплахата от изменението на климата, сподели говорителката на придвижването Паулине Брюнгер. " Изкопаемите горива унищожават ", акцентира тя. Брюнгер даде за образец Люцерат, само че означи, че описът с грешките, които немското държавно управление е позволило в политиката си по въпросите на климата, е дълъг.

Говорителката на придвижването " Петъци за бъдеще " прикани за " радикална смяна във всички браншове ", с цел да бъде приложено на процедура Парижкото съглашение за климата - подписан през 2015 година интернационален контракт, чиито цели са да ограничи световното стопляне.

Движението " Петъци за бъдеще " и преди е свиквало митинги в международен мащаб. През септември предходната година десетки хиляди души се включиха в демонстрации в Германия и други страни.

Германската полиция към този момент завърши с отстраняването на протестиращи от изоставеното село Люцерат. Сред тях бе и шведската активистка Грета Тунберг.

Селото бе разрушено, с цел да може да се разшири мина за рандеман на лигнитни въглища. Енергийната компания " Ер Ве Е " (RWE) стана благосъстоятелност на територията на Люцерат и тя към този момент е напълно оградена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР