Германската социалдемократическа партия (ГСДП) започна да излага условията си за

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) започна да излага условията си за
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия започнаха да излагат условията си за коалиция със Съюза на Меркел

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) стартира да излага изискванията си за образуване на ръководеща коалиция със Съюза (Християндемократичен съюз(ХДС)/Християнсоциален съюз(ХСС)), ръководен от Ангела Меркел, откакто направиха крачка обратно от заявките си, че не желаят да повтарят „ огромната коалиция “ от предходните два мандата, написа Politicо, като употребява информация от изявления в немските медии. ГСДП обмисля дали да се върне към ролята си на младши сътрудник в коалиция с Меркел или да поддържа държавно управление на малцинството на Съюза (ХСС/ХДС), откакто предварителните договаряния за образуване на коалиция „ Ямайка “ (според цветовете на Съюза (ХДС/ХСС) - черно, „ Свободната демократическа партия “(СвДП)-жълто и „ Зелените “) се провалиха преди една седмица.

В изявление пред немското издание Welt am Sonntag, секретарят по фамилните въпроси на ГСДП Елке Фернер прикани Меркел да премисли позицията си по обществените политики, които не блокира в предходното съдружно съглашение – финансирана от бюджета спомагателна пенсия за хора с ниски пенсии – като метод за „ създаване на доверие “ сред партиите.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГСДП Карл Лаутербах добави, че премахването на частното здравно обезпечаване ще е авансово изискване за започване на договарянията и съобщи, че в случай че Съюза (ХДС/ХСС) на Меркел не промени мнението си по този въпрос, то „ няма късмет за попречване на нови избори “. „ Ще забележим дали (Съюза на Меркел) е подготвен да се придвижи в посока на справедливата страна “, съобщи той.

Политиката по миграцията и бежанците също е доста противоречив въпрос, съгласно вицепредседателят на ГСДП Ралф Щегнер. От партията оповестиха, че не могат да се съгласят с лимита на идващите бежанци, който оферират от ХСС. „ Горна граница на бежанците е срещу Конституцията и Женевската спогодба за бежанците “, изясни той пред немската медийна група Funke. „ Ето за какво ГСДП няма да се съгласи на спомагателна възбрана за присъединение на фамилни членове към към този момент признати бежанци “.

Партийният водач на ГСДП в провинция Райнланд – Пфалц Александър Швайцер също сложи няколко условия. Той изиска повече вложения в образованието, жилищното строителство и телекомуникациите, както и облекчения за задлъжнели лица и групи. Освен това той стартира сериозен спор за слагането на общественото обезпечаване като авансово изискване за започване на съдружни договаряния, заяви Die Welt. “Ако държавното управление не промени курса си по този въпрос, можем да си спестим по-нататъшни полемики “, съобщи Швайцер и добави, че нова „ огромна коалиция “ сред Съюза и ГСДП сега продължава да е „ малко евентуална “.

„ Меркел не е в позиция да слага условия “, предизвести социалдемократът Малу Дрейер. Въпреки това в неделя ръководителят на ХСС Хорст Зеехофер съобщи пред Bild am Sonntag, че обединението с ГСДП „ е най-хубавата алтернатива за Германия “. Баварският водач съобщи, че приветства желанието на социалдемократите да обмислят дали да се причислят към вероятно държавно управление на Меркел, само че предизвести, че те не би трябвало да слагат прекалено много червени линии преди договарянията. „ Няма да съставим „ огромна коалиция “ непременно “, акцентира той.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР