Германската прокуратура повдигна обвинения срещу терористична група, заподозряна в планове

...
Германската прокуратура повдигна обвинения срещу терористична група, заподозряна в планове
Коментари Харесай

Обвиниха в предателство група, планирала да отвлече германския здравен министър

Германската прокуратура повдигна обвинявания против терористична група, обвинена в проекти за похищение на федералния министър на опазването на здравето Карл Лаутербах.

Процесът против четиримата мъже и една жена, които са в предварителния арест от предходната година, ще се организира във Висшия регионален съд в Кобленц. Всички арестувани са упрекнати в подготовка на изменничество. Разследващите допускат, че групата се е обединила най-късно през януари 2022 година - за " да провокира в Германия условия, сходни на революция, посредством принуждение, което да докара до събаряне на федералното държавно управление и парламентарната народна власт ".

На тяхно място е трябвало да бъде възобновена властническа система на ръководство по модела на Германската империя. Планирани са офанзиви против електрозахранването, които трябвало да провокират дълготрайно спиране на тока в цялата страна. Впоследствие, съгласно обвинителния акт, министърът на опазването на здравето Лаутербах трябвало да бъде похитен при въоръжено нахлуване, като евентуално щели да бъдат убити и неговите бодигардове.

Според прокуратурата групата е желала да употребява зародилия безпорядък, с цел да сътвори " учредително заседание " в Берлин и да смъкна държавното управление. Планирано било също по този начин един артист да имитира федералния президент Щайнмайер в послание по малкия екран.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР