Германската Първа Бундеслига се превърна в едно от най-предвидимите първенства,

...
Германската Първа Бундеслига се превърна в едно от най-предвидимите първенства,
Коментари Харесай

Феновете на Бундеслигата скочиха срещу идеята плейофи да решават титлата в шампионата

Германската Първа Бундеслига се трансформира в едно от най-предвидимите шампионати, що се отнася до шампионската купа. Байерн Мюнхен печели надпреварата общо 31 пъти, като в последните 9 непроменяемо е №1 в крайното класиране, а от новото хилядолетие насам единствено Борусия Дортмунд (3), Вердер Бремен (1), Щутгарт (1) и Волфсбург (1) съумяват да стигнат изненадващо до трофея. Това накара изпълнителният шеф на Бундеслигата Доната Хопфен да повдигне тематиката за въвеждане на плейофи, които да вземат решение Сребърната салатиера в нов мини-турнир. Тази концепция обаче бързо удари на камък, откакто от Съюза на спортните почитатели в Германия се оповестиха срещу.

„ Обсъжда се нов формат на шампионата, вместо да се преглеждат същинските проблеми, които водят до неналичието на конкуренция на върха ", обявиха от организацията пред организация ДПА, представена от Sportal.

Оттам считат още, че би трябвало да се работи в посока въвеждането на по-строги правила за Финансов феърплей, като се постави таван на заплатите на футболистите или се промени схемата за систематизиране на спонсорските богатства от телевизионни права и генерални рекламодатели.

Като цяло конкуренцията във водещите шампионати в Европа спадна много през последните години. Във Франция ПСЖ всекидневно натрупа разлика от над 15 точки от преследвачите си, като за миналите 10 години единствено 2 пъти не завоюва Лига 1. В британската Висша лига видимо има конкуренция сред Ливърпул и Манчестър Сити в последно време, само че още от съперничеството сред Арсенал и Манчестър Юнайтед стартира да се отваря голяма бездна сред най-богатите и по-скромните клубове. По тази причина станахме очевидци на върхове по точки и голова разлика, а всяка година има най-малко по един отбор, който се разминава на косъм от непобедимия статут на „ артилеристите “. Италианската Серия А едвам предходната година излъчи нов-стар първенец в лицето на Интер, откакто 9 следващи сезона Ювентус остана непреклонен.

Излишно е даже да обръщаме взор към Шампионската лига, тъй като прецедентите на Порто и Монако от 2004 година се случват по веднъж-дваж на всеки 10-20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР