Германия обеща на Словакия, че ще подсили противовъздушната отбрана на

...
Германия обеща на Словакия, че ще подсили противовъздушната отбрана на
Коментари Харесай

Германия разполага в Словакия допълнителна система за ПВО

Германия даде обещание на Словакия, че ще укрепи противовъздушната защита на страната с Противовъздушна отбрана система " Мантис ", заяви Франс прес, като се базира на словашкия министър на защитата Ярослав Над.

" Става дума за нова система за противовъздушна защита, която ще пази Източна Словакия ", сподели Над на взаимна конференция през вчерашния ден в Братислава с немската си колежка Кристине Ламбрехт. Той посочи, че " това е система с дребен обсег, която е предопределена да отбранява съответни обекти ".

Детайлите по договорката ще бъдат конкретизирани през идните месеци. 

Ламбрехт, която е на двудневно посещаване в Словакия, уточни, че " Мантис " ще се употребява за отбрана на немска индустриална база за поддръжка и ремонт на въоръжение от Украйна, която неотдавна е влезнала в употреба в покрайнините на източния словашки град Михаловце.

По данни на немската войска системата " Мантис " има обсег до три километра и може да смъква приближаващи се обекти с до хиляда изстрела в минута. Тя е ефикасна против ракети, артилерийски снаряди, минохвъргачки и дронове.

След началото на войната в Украйна Германия даде две системи " Пейтриът " за централния словашки град Слиач.

Ярослав Над и Кристине Ламбрехт участваха на идването в Словакия на първите немски танкове " Леопард 2 А4 ", които би трябвало да заменят 30-те мотопехотни транспортни средства, предоставени от централноевропейската страна на Украйна.

Словакия ще получи също муниции и аварийни елементи.

Утре прилежаща Чехия чака първите 15 танка " Леопард 2 А4 ", които ще й бъдат предоставени в подмяна на нейната военна помощ за Украйна.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР