Герд Комер е германски банкер, предприемач и автор на книги,

...
Герд Комер е германски банкер, предприемач и автор на книги,
Коментари Харесай

Четири най-големи заблуди на младите хора за бързо забогатяване

Герд Комер е немски банкер, бизнесмен и създател на книги, прочут с сериозната си позиция към дейните капиталови тактики.

Кариерата му във финансовия свят стартира като анализатор в консултантска компания, след което работи в банки в Германия, Южна Африка и Обединеното кралство.

Преди да основе личната си компания Gerd Kommer Invest GmbH, управлява компания за ръководство на активи в Лондон и дава отговор за почти 16 милиарда евро.

Привърженик е на дълготрайната, рентабилна и диверсифицираща риска капиталова тактика, учредена на пасивни индексни фондове.

Пред Businessinsider специалистът показва най-големите неточности, които младежите позволяват в ръководството на парите си.

1. Забогатяване посредством банкови депозити

Убеждението, че можем да забогатеем посредством банкови депозити, е неправилно, безапелационен е Комер.

" Ако се приспаднат инфлацията и налозите, то през последните 120 години в западните страни в никакъв случай не е имало опция да се построи доста и трайно благосъстояние с лихвоносни банкови депозити ", изяснява той.

С лихвоносни банкови депозити в най-хубавия случай можете да запазите съществуващото благосъстояние, само че даже и това няма да е допустимо в продължение на дълъг интервал от време заради инфлацията, което води до действително понижаване на благосъстоянието, добавя финансистът.

2. Полици за животозастраховане като финансов актив

Животозастрахователната лавица е форма на застраховка живот, при която притежателят на полицата заплаща постоянни награди, а в подмяна получава обезпечена сума в края на периода.

Комер предизвестява за този тип застраховка живот.

" Нейната възвръщаемост е прекомерно ниска, а рискът, който е сложен за различаване от неспециалистите, е прекомерно висок ", споделя той и прибавя, че възвръщаемостта на полиците за животозастраховане с струпване на капитал постоянно е ниска, защото огромна част от премийните заплащания се употребяват за административни такси и застрахователно покритие.

Съществува и рискът застрахователното сдружение да срещне финансови усложнения, което да заплаши обезпеченото погашение, добавя специалистът.

3. Хазарт на фондовата борса

Според Комер е " доста, доста малко евентуално " да забогатеете " бързо и съвсем без старания ", като играете хазарт или спекулирате с акции или криптовалути, да вземем за пример.

Хазартът на фондовата борса крие обилни опасности, защото финансовите пазари се въздействат от разнообразни фактори отвън самостоятелния надзор.

Дори опитни търговци могат да претърпят обилни загуби, предизвестява Комер.

Единственият " относително благонадежден " път към благосъстояние е работата, " като се изключат различните пътища на заместничество на огромно положение, приемане на огромен подарък или подписване на брак с богат сътрудник ", прибавя той.

4. Отлагане на спестяването

Младите хора постоянно живеят от заплата до заплата, без да имат избран проект за икономисване. Но съгласно Комер е значимо да се спестяваме от рано.

Колкото по-рано човек стартира да влага в пенсионни фондове, толкоз по-добре, счита той, защото резултатът на струпване с времето може да докара до забележителна сума.

Комер поучава младежите да влагат най-малко 10% от чистия си приход всеки месец.

" Ако започнете със спестяванията за пенсия на 45-годишна възраст или по-късно,  поне 10% от вас няма да имат задоволително пари след пенсионирането си ", добавя Комер.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР