Украински зенитно-ракетен комплекс Пейтриът е отговорен за унищожаването на руски

...
Украински зенитно-ракетен комплекс Пейтриът е отговорен за унищожаването на руски
Коментари Харесай

Пейтриът, дарен от Германия, е свалил руския летящ радар А-50 през януари, разкри американски командир

Украински зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът " е виновен за унищожаването на съветски аероплан за далечно радиолокационно разкриване и ръководство А-50У през януари 2024 година Това разгласи на брифинг заместник-началникът на щаба на 10-то командване на противовъздушната и противоракетната защита на Съединени американски щати полковник Розана Клементе.

Разкритието опровергава изказванията на Русия, че А-50 е загубен в резултат на " другарски огън ".

Полк. Клементе разкри, че операторите на системата са употребявали отработена тактичност за въздушна засада (SAMbush) - в средата на нощта те са задействали мобилна батерия " Пейтриът ", дарена от Германия, дадена е заповед да се отиде на огневата позиция, да се „ отработи “ по задачата и по-късно да се отдръпна. По същия метод е сявален и изтребител Су-27 край границата с Русия.

Полковникът добави, че сега Украйна разполага с до един батальон " Пейтриът ". „ Някои от тях се употребяват за отбрана на неподвижни обекти, други се движат и вършат в действителност исторически неща, каквито не съм виждала за 22 години работа в Противовъздушна отбрана “, призна тя.

За първи път в историята съветският аероплан ДРОУ А-50 беше погубен на 14 януари в небето над Азовско море.

Клементе сподели още, че в Украйна ЗРК " Пейтриът " се охраняват от норвежки системи НАСАМС, който са предопределени са прихващане на въздушни цели на междинни и близки дистанции. Обхватът им е до 30 км или до 50 км според от модификацията.

" Украинският офицер от тактическия надзор, който смъкна първия " Кинжал " (руска хиперзвукова балистична ракета с въздушно изстрелване), беше на 23 години ", сподели още американският боен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР