ГЕРБ поиска оставките на военния министър и на директора на

...
ГЕРБ поиска оставките на военния министър и на директора на
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставките на военния министър и шефа на „Военна полиция“

ГЕРБ изиска оставките на военния министър и на шефа на „ Военна полиция “ за случая в Чешнегирово, при който американски военни нахлуха в частен обект по време на обучение, последван от гибелта на служителя на военна полиция ст.-лейтенант Тодор Манчев. Според депутати от ГЕРБ проверяващите са прикрили ликвидиране и са го заменили с следствие на самоубийство.

На брифинг в Народното събрание Тома Биков съобщи:

„ Първото нещо, което би трябвало да се случи, е Румен Радев още през днешния ден да освободи от служба шефа на „ Военна полиция “. Този човек има директна отговорност за това, което се е случило през последните месеци във връзка с прикриването на това ликвидиране и замяната му с следствие на самоубийство. Докато този човек извършва тази служба има риск да бъдат потулени и други доказателства.

На второ място, министърът на защитата, който е извънредно добре осведомен с това, което се случва, неотложно би трябвало да подаде оставка “

Даниел Митов изключи външен напън и разяснява, че прикриването на убийството на лейтенант Манчев е за Румен Радев да завоюва втори мандат.

„ Да му бъде освен обезпечен комфорт за изборите, а и запас и логистична поддръжка да завоюва втори мандат. Това е единствената цел – те да си задържат поста. Ние знаем, че Румен Радев даде генералско звание на индивида, който сега оглавява „ Военна полиция “, в този момент към този момент военачалник Сотиров “, сподели Митов.

Министерството на защитата не разяснява новата посока на следствието на гибелта на служителя на военна полиция Тодор Манчев. Старши лейтенантът беше открит мъртъв след случая в Чешнегирово, при който американски военни нахлуха в частен обект по време на обучение.

Заместник-министърът на защитата Пламен Йорданов сподели:

„ В интерес на истината да кажа, че следствието на случай със старши-лейтенант Манчев се води от военна прокуратура от първия ден. „ Военна полиция “ няма отношение по въпрос и са даже държани настрана, с цел да няма „ замърсяване “ на случая “.

Вътрешният министър Бойко Рашков също разяснява новата версия за гибелта на ст.-лейтенант Тодор Манчев (31 г.), който бе открит мъртъв след случая в Чешнегирово.

„ Може би ще би трябвало да се обърнете към прокуратурата. Понякога обстоятелствата не могат да се открият преди погребението, след което се постанова ексхумация. Откровено нямам такава информация, която до ви дам “, сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР