ГЕРБ подкрепя предложението на партия Възраждане“ бъде предоговорен Националният план

...
ГЕРБ подкрепя предложението на партия Възраждане“ бъде предоговорен Националният план
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепи „Възраждане“ за мините

ГЕРБ поддържа предлагането на партия „ Възраждане “ бъде предоговорен Националният проект за възобновяване и резистентност в частта „ Енергетика “ за да бъдат непокътнати минно-добивните предприятия в Маришкия басейн.

Това стана ясно на среща сред представители на двете обединения.

Поканата на „ Възраждане “ беше към всички парламентарни групи, само че се отзоваха единствено ГЕРБ и за малко – „ Български напредък “.

Делян Добрев от ГЕРБ още веднъж настоя президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност по въпрос за бъдещето на въглищните централи.

И те са всичко на всичко две фрази, които слагат българската енергетика на колене. Категорично сме съгласни с вас, че нещо би трябвало да се направи. Проблемът е толкоз огромен, че ние нямаме избор, ние би трябвало да стартираме тези договаряния, с цел да променим тези две фрази, които обричат българската енергетика, въглищната енергетика най-малко, на банкрут, разяснява Добрев, който е някогашен министър на енергетиката.

Искра Михайлова от „ Възраждане “ сподели, че нестабилната политическа конюнктура заплашва договарянията с Брюксел, само че този риск би трябвало да бъде стихотворец.

Преговорите, които ние сега можем да проведем, са застрашени от самата нестабилна политическа конюнктура, в която се намираме, от това да излезем от експертния звук и от тона, който изисква държавническа мисъл и да влезем в една предварителна предизборна акция, разяснява Михайлова.

Тя заявява, че в търсене на поддръжка още веднъж ще се търси разговор и с Българска социалистическа партия.

По-рано през днешния ден „ Възраждане “ се срещнаха с представители на синдикатите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР