Генетици от Япония са разработили препарат, с помощта на който

...
Генетици от Япония са разработили препарат, с помощта на който
Коментари Харесай

Вече можем и да не спим

Генетици от Япония са създали препарат, благодарение на който може да бъде продължен интервалът на бодърстване. Той се назовава лонгдейзин и покачва опциите на човек да изкара без сън дълго време.

Това става за сметка на преместването на биологичните ритми. Името на новия препарат безусловно се превежда като удължител на деня.

Това вещество е в положение да удължи интервала на бодърстване на човек с цели 10 часа. Откритието ще промени напълно живота на човечеството, уверени са учените.

Химичният състав на вълшебния препарат бил открит от екип под ръковството на лекар Циоши Хирота. Учените провеждали опити по внедряване на гени в заболели кафези.

 Вече можем и да не спим

С помощта на опита се променял биоритъмът на болните кафези. Данните били закрепени от робот, който разрешил на учените да натрупат най-много информация.

Работата по отделянето на веществото в чист тип била продължена от експерти от университета в Калифорния, Сан Диего. Те определили какви са съставените елементи на препарата и създали методите му на влияние върху живи организми.

След това американските учени ревизирали какво е въздействието на лонгдейзина върху живи тъкани, взети от разнообразни типове гризачи и риби.

Положителните резултати разрешили на учените, които променяли концентрацията на препарата, да оказват влияние върху биологичния часовник на организмите с прецизна акуратност.

Предвижда се в скоро време да бъдат извършени опити с доброволци. Използването на новия препарат ще окаже влияние върху биологичния часовник на индивида и ще помогне за акомодацията на хора, които непрекъснато пътешестват и пресичат часови пояси, като нарушават естествения си биологичен темп.

Препаратът ще помогне и на хора, които работят в разнообразни смени – ту денем, ту през нощта. Той ще забави и ли ще форсира биологичния часовник и ще разреши на хората да си възвърнат естествения метод на живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР