Генералният секретар на родната федерация по борба - Валентин Райчев,

...
Генералният секретар на родната федерация по борба - Валентин Райчев,
Коментари Харесай

От федерацията по борба: Свикахме Управителния съвет, за да се вземе адекватно решение


Генералният секретар на родната федерация по битка - Валентин Райчев, обоснова решението на Управителния съвет да бъде изработен трети опит за преборване сред Биляна Дудова и Тайбе Юсеин с голямото медийно внимание по тематиката.

" Естествено, че след всичкия този звук би трябвало да излезем с решение. Бяхме го взели, само че Управителният съвет по тази причина е директорски, с цел да може да приема решенията в интерес на двете състезателки и на имиджа на нашия спорт, с цел да пратим най-хубавата. ", съобщи Райчев пред bTV.
Снимка: Lap.bg

" Днес се свика Управителният съвет, с цел да може след всичкия този звук и изявления да може да се вземе съответното решение за преборването сред двете състезателки. Трябваше да бъде прегласувано, защото времето не беше уместно за преборването. То и в този момент не е за нито една от двете страни. Килограмите на меренето преди формалните битки, които бяха оповестили, не беше спазено. Този кг и половина е препъни-камъкът за преборването сред двете състезателки. "
Снимка: Lap.bg

" Преборванията се вършат за да се разбере кой е по-добър, кой е по-подготвен и кой заслужава да взе участие на европейското състезание. Винаги решението за окончателния състав на националния тим го взима Управителният съвет. "

На въпрос дали в случай че някоя от двете боркини не успее да премине кантара и е повече от 63 кг, това значи, че тази, която е изпълнила изискването ще е част от олимпийската категория, Райчев отговори:

" Разбира се! Не мисля, че килограмите са проблем за някоя от двете състезателки. Нека разногласието да се реши на тепиха и кой заслужава присъединяване в категория до 62 кг. Не виждам някакво несъгласие. Просто Управителният съвет взима решенията. "
Снимка: Lap.bg

Преборването ще бъде на следващия ден (27 март), преди обед, в Благоевград. Разрешен е толеранс от 1 кг.

Решението на Управителния съвет идва няколко дни след гръмването на новината, че международната и европейска шампионка за предходната година Биляна Дудова остава отвън състава за европейското състезание.

Дудова и Юсеин трябваше да излязат в директен мач за място в категория до 62 кг, само че той по този начин и не се състоя.
Снимка: bTV

Първоначално преборването е планувано за 8 март, след това е преместено за 18 март. От имейла, изпратен от Българската федерация по битка до персоналния треньор на Дудова - Георги Калчев, излиза наяве, че толеранс в килограмите не се позволява, макар че селекционерът Петър Касабов твърди противоположното. Тоест, участничките не би трябвало да са над 62 кг.

Според обява на уеб страницата на федерацията, преборването е осуетено, тъй като Тайбе Юсеин е била по-тежка при премерването.

Дудова съобщи, че е афектирана и твърди, че дълги години е била ощетявана и унижавана, тъй като не тренира при Касабов. Той пък отговори, че за нея има място в националния тим, само че в долната категория - до 59 кг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР