Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за продължаване на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за продължаване на
Коментари Харесай

Антонио Гутериш призова Белград и Прищина да продължат диалога

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за продължение на разговора сред Прищина и Белград в полугодишния отчет за положението на Косово и Метохия, съобщи Танюг.

Диалогът сред Белград и Прищина, с посредничеството на Европейски Съюз, остава основна рамка за нормализация на връзките и поощряване на двете страни да се ангажират градивно с постигането на съответни резултати, уточни Гутериш.

В отчета, обхващащ интервала 16 септември - 15 март тази година, той изрази страдание, че до момента в разговора Белград-Прищина е реализиран единствено " стеснен прогрес ".

Процесът на разговор и напъните за реализиране на нормализиране на връзките имат цялостната и несъмнена поддръжка от Организацията на обединените народи, показва генералният секретар на Организация на обединените нации съгласно документа на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, която множеството западните страни признават, само че Белград, както и Русия и Китай, не признават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР