Мачовете в Мадрид стават все по-малко, но и все по-интригуващи.

...
Мачовете в Мадрид стават все по-малко, но и все по-интригуващи.
Коментари Харесай

Програмата за днес в Мадрид: Действащите шампиони Алкарас и Сабаленка в действие

Мачовете в Мадрид стават все по-малко, само че и все по-интригуващи. След като през вчерашния ден станаха ясни всички четвъртфиналисти при мъжете, както и първите две полуфиналистки при дамите, то през днешния ден ще разберем по какъв начин ще наподобява първият полуфинал при мъжете и кои други две тенисистки ще добавят финалната четворка в конкуренцията в испанската столица.

Действащият първенец Карлос Алкарас се усеща удобно на родна земя. С триумфа си над Ян Ленард Щруф през вчерашния ден, той изравни върха на Рафаел Надал по брой следващи победи в Мадрид - 14. Само един мач го дели от това да стане едноличен водач по това отношение, а идващото му затруднение е не какъв да е, а против представител на топ 10, против който Алкарас ще се показа, а точно Андрей Рубльов. Руснакът наподобява още веднъж убеден в себе си и подготвен да се конкурира с най-хубавите, откакто се намираше в серия от 4 следващи загуби.

" Екзекуторите " на двама от топ 10 тенисистите също се се изправят един против различен. Става дума за Франсиско Серундоло (който победи Александър Зверев) и Тейлър Фриц (който надделя Хуберт Хуркач). Досега двамата са се изправяли единствено един път, като това се случи предходната година, в Ролан Гарос, когато аржентинецът сензационно победи тогавашния представител на най-хубавите 10.

При дамите ще забележим напълно казахстански четвъртфинал. Двете първи ракети на централноазиатската страна, Елена Рибакина и Юлия Путинцева ще се срещнат, като до момента двете в никакъв случай не са стигали до полуфиналната фаза в Мадрид. Интересно е да се спомене, че въпреки и Путинцева да е по-ниско ранкираната тенисистка, тя е тази, която е побеждавала международната номер 4 и в двата мача посред им. Последният им мач обаче бе през 2021-ва, а до тогава нещата в женския тенис се трансформираха доста.

Арина Сабаленка имаше тежък финален месец, както от персонална, по този начин и от професионална позиция. С успеха си над Колинс обаче белорускинята наподобява още веднъж е преоткрила играта и самочувствието си и отбраната на купата й в Мадрид наподобява все по-голяма действителност. Световната номер 2 ще има нелеката задача да се изправи против Мира Андреева, която въпреки и да е едвам на 17, се трансформира в сериозна опасност за всяка топ тенисистка, откакто в предните кръгове тя победи представителки на топ 15 (Маркета Водрушова и Жасмине Паолини).

Програмата за Ден 10 в Мадрид

Manolo Santana Stadium (начало: 13:00)

1. Юлия Путинцева - Елена Рибакина 

2. Андрей Рубльов - Карлос Алкарас 

3. Мира Андреева - Арина Сабаленка 

4. Тейлър Фриц - Франсиско Серундоло 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР