Американският президент Джо Байдън има преднина от един процент пред

...
Американският президент Джо Байдън има преднина от един процент пред
Коментари Харесай

Байдън води пред Тръмп с един процент, сочи проучване на Ройтерс/Ипсос

Американският президент Джо Байдън има преднина от един % пред Доналд Тръмп в настройките на гласоподавателите преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември, сочи социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос, извършено в понеделник и вторник.
 
Четиридесет % от взелите присъединяване в двудневното изследване са показали, че биха дали своят вот за демократа Байдън, в случай че изборите бяха през днешния ден, а поддръжка за някогашния президент Тръмп са декларирали 39% от интервюираните. За съпоставяне, в изследване на Ройтерс/Ипсос, извършено от 4 до 8 април, преднината на Байдън пред Тръмп е била 4 %.
 
Една част от 28-те % от взелите присъединяване в изследването споделят, че не са решили за кого ще гласоподават, втора част споделят, че клонят към претенденти на трети партии (партии, разнообразни от преобладаващите в американската политика Демократическа и Републиканска партия), а трета част споделят, че няма да гласоподават.
 
Според изследването на Ройтерс 8% от интервюираните възнамеряват да поддържат самостоятелния Робърт Кенеди-младши, в случай че се яви на изборите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР