Последно поколение апаратура в Клиника Компютърна и магнитно-резонанска томография на

...
Последно поколение апаратура в Клиника Компютърна и магнитно-резонанска томография на
Коментари Харесай

ВМА с нови възможности в образната диагностика

Последно потомство инсталация в Клиника „ Компютърна и магнитно-резонанска томография ” на Военномедицинска академия (ВМА) дава нови благоприятни условия за диагностично-лечебния развой.

Ние имаме удоволствието да работим в действителност с най-съвременното съоръжение, разяснява доцент Владимир Николов, д.м., шеф на Катедра „ Образна диагностика ”.

По думите му, това разрешава проучване на всички елементи на тялото на пациента с високо качество на облика, водещо до нараснали диагностични благоприятни условия и в същото време съкращаване на времето за проучване. Като в допълнение улеснение за пациента е и необятният 70-сантиметров отвор на апарата.

Отделението по компютърна томография е оборудвано и с два апарата от доста висок клас и разрешават високоспециализирани проучвания, като първият има технологията Gem Stone Imaging със Dual Energy сканиране. И двата апарата са с технология за реорганизация на облиците за понижаване на лъчевото натоварване на пациентите, без понижение на диагностичната стойност на проучването , акцентира още доцент Николов.

Той добавя, че модерната образна диагностика на ВМА е налична за пациенти от цялата страна, в това число и с направление от НЗОК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР