Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обвини богатите държави в

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обвини богатите държави в
Коментари Харесай

Гутериш хвърли остро обвинение, застъпи се за бедните

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш упрекна богатите страни в света и енергийните колоси, че притискат бедните страни с " грабителски "  лихви и " смазващи "  цени на горивата. Пред водачи на над 40 нуждаещи се страни на конференция в Доха Гутериш съобщи, че богатите народи би трябвало да обезпечат 500 милиарда $ на година помощ.

" Държавите ви са хванати в капан в циничен кръг, който прави развиването мъчно. И мога да ви уверя, че сме изцяло наясно с несправедливостите, основани от нашата несправедлива международна икономическа и финансова система и сме твърдо решени да ги променим с промени. Икономическото развиване е предизвикателство, когато страните са лишени от запаси, давят се в задължения и се борят с историческа несправедливост и неравностоен отговор на Ковид-19 ", каза Гутериш.
-->
На срещата на върха на най-слабо развитите страни в Доха не участва нито един от водачите на огромните международни стопански системи, отбелязва Франс прес, представена от БНР.

" Глобалната финансова система е проектирана от богатите страни и облагодетелства най-вече тях ", съобщи още генералният секретар на Организация на обединените нации.

Дългът на най-слабо развитите страни в света е повишен повече от четворно за 10 години и възлиза на 50 милиарда $ към 2021 година, написа Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР