Аз се опитвам винаги от даден дефект да го превърна

...
Аз се опитвам винаги от даден дефект да го превърна
Коментари Харесай

Парите за справедливия преход трябва да се използват правилно

Аз се пробвам постоянно от даден недостатък да го трансформира в резултат. Така желая да стане и с енергийния преход, който досега не е обективен за област Кюстендил. Това сподели кметът на града инж. Огнян Атанасов, който откри кръглата маса „ Реализиране на опциите “, проведена от „ Бранд Медия България “. Събитието е част от плана „ Преход на опциите “, финансиран по политиката на доближаване на Европейския съюз.

Надявам се да намерим най-хубавите решения за района. Голямата стихия в бранш енергетика при нас мина преди 10 години, само че в този момент се обрисува нова стихия. Трябва да използваме средствата, планувани за обективен преход, по най-правилния метод, с цел да извлечем оптимални изгоди от тях “, сподели инж. Атанасов.

Неговата цел е да резервира в Кюстендил и района всички, които ще изгубят работата си поради прехода към зелена сила. „ А да не се случи както преди – хората да заминат за София или чужбина “, сподели кметът.

Модераторът на събитието – Славчо Нейков, ръководител на Управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт – изнесе тревожна статистика за демографията в област Кюстендил. Според данните за 3 години региона е изгубила 3 – 4% от популацията си.

Темата за опазване на работните места и приходите, и изключително тематиката за демографията, е извънредно значима и сензитивна “, сподели Нейков.

Той предложи на локалната власт да насочва съответни и ясни послания към хората, тъй като централната и политическата власт в България насочва прекомерно разнопосочни послания, с което объркват обществото.

Нашата визия е ясна и я удостоверяваме неведнъж. Едната ни цел е да финансираме индустриалната зона в Кюстендил, която е на 190 декара – да я създадем съвременна и високотехнологична “, сподели инж. Атанасов.

По негова информация има капиталов интерес към тази зона, само че би трябвало да се откри обществено съфинансиране, с цел да се случи.

Между 150 и 200 индивида, всички с механически пълномощия, могат да бъдат наети в индустриалната зона. Има вложител, който обаче има потребност от грантово финансиране “, сподели кметът.

Той не даде конкретика за компанията, само че заяви, че става въпрос за една от най-големите компании в своя бранш и става въпрос за локален вложител.

Той изясни още, че общината има предпочитание да развива слънчевите панели по покривите на постройките – до 10 kW за лични потребности на хората от града.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР