Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че войната в

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че войната в
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО предупреди: Войната в Украйна може да продължи с години

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че войната в Украйна може да продължи с години, а украинските сили са изправени пред по-интензивни съветски офанзиви, откакто Европейската комисия предложи на Киев да бъде даден статут на страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

В обява в немския " Билд ам Зонтаг " от през днешния ден Столтенберг споделя, че доставката на високотехнологични оръжия за украинските сили би нараснала възможностите за освобождение на Донбас от съветски надзор.

" Трябва да се подготвим за обстоятелството, че това може да отнеме години. Ние не би трябвало да отслабваме поддръжката за Украйна. Дори в случай че цената е висока, освен за военна поддръжка, само че и поради увеличаващите се цени на силата и храните ", споделя Столтенберг.

Британският министър председател Борис Джонсън, който посети Киев в петък, направи в обява в " Сънди таймс " сходни мнения за нуждата от подготовка за дълга война. Той акцентира, че съдружниците би трябвало да покажат на украинците, че са подготвени да ги поддържат дълготрайно, което значи да се обезпечи, че Украйна ще получава оръжия, съоръжение, муниции и образование по-бързо от агресора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР