Генералният прокурор на Украйна заяви днес, че бившият грузински президент

...
Генералният прокурор на Украйна заяви днес, че бившият грузински президент
Коментари Харесай

Украинската прокуратура даде на Саакашвили 24 часа да се предаде

Генералният прокурор на Украйна съобщи през днешния ден, че някогашният грузински президент Михаил Саакашвили има период от 24 часа да се съобщи на правоохранителните органи, откакто негови последователи му помогнаха да се изплъзне от полицейски арест, съобщи " Ройтерс ".

" Смятам, че с персонално явяване пред следователите в Службата за сигурност на Украйна Михаил Саакашвили ще помогне на страната, която обича, и ще избегне ненужни разтърсвания ", сподели в Народното събрание основният прокурор Юри Луценко. " Двайсет и четири часа по-късно цялата правоохранителна система на Украйна ще направи всичко допустимо да го изправи пред следователите ", предизвести Луценко.

Задържането на Саакашвили породи опасения, че Украйна може би е изправена пред най-острата си политическа рецесия след революцията на Майдана през 2014 година, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Луценко съобщи по малкия екран, че прокуратурата разполага с доказателства, че представител на Саакашвили е получил 500 000 $ от украински предприемачи с връзки с Русия, за финансиране на митинги.

Саакашвили към този момент провежда няколко протестни акции в Киев, само че те нормално привличаха не повече от 4000 души, напомня АП. " Всички митинги са били финансирани от задгранични олигарси, целящи да завземат властта с противозаконни средства ", сподели Луценко.

Фотогалерия: Симпатизанти освободиха Саакашвили от опита за арест >

Прокуратурата има намерение да изиска от съда да сложи Саакашвили под домакински арест. Анализатори в Киев обаче не считат, че казусът ще породи задоволително огромни митинги, с цел да станат предизвикателство за Порошенко. По думите на един от специалистите - Володимир Фесенко, " Саакашвили има дребен, само че видим брой хиперактивни последователи, подготвени за деяние. Те могат да подвигат доста звук, само че множеството украинци се отнасят внимателно към отрицателните и непредвидими последствия от един нов Майдан ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР