Газохранилищата в ЕС са пълни над 55 на сто, съобщи

...
Газохранилищата в ЕС са пълни над 55 на сто, съобщи
Коментари Харесай

ЕК: Газохранилищата в ЕС са пълни над 55 на сто

Газохранилищата в Европейски Съюз са цялостни над 55 на 100, заяви през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя означи, че Европейска комисия ще предложи до края на месеца ограничения за деяние при положение на цялостно спиране на съветските газови доставки.

Трябва да гледаме в една посока към премахването на зависимостта от съветските изкопаеми горива и от всички съветски горива по-нататък, уточни ръководителят на комисията на конференция в Европейския парламент в Страсбург.

По думите на Фон дер Лайен са нужни няколко стъпки, измежду които нашарване на източниците на доставки, повишение на енергийната успеваемост и големи вложения във възобновимата сила. Тя посочи, че за тези цели бюджетът на Европейски Съюз разполага с 300 милиарда евро.

По нейните думи е належащо нуклеарната сила и газът да се преглеждат като средства за прехода към напълно възобновима и природосъобразна сила. Фон дер Лайен означи и нуждата тръбопроводите за транспорт на горива в Европейски Съюз да бъдат пригодени за работа с водород. По нейните думи, в случай че предлагането на Европейска комисия за преходни горива бъде отхвърлено, ново няма да бъде внасяно.

Председателят на Европейска комисия добави, че би трябвало да се реши къде газът е най-необходим и потоците да бъдат ориентирани натам. Фон дер Лайен добави, че са нужни понижаване на потреблението на газ и съпричастност при доставките, оповестява Българска телеграфна агенция.

По нейните думи би следвало на международно ниво да се намерения за противопоставяне на въздействието от войната в Украйна. Фон дер Лайен уточни опцията за ограничение на цените на петрола и газа. Тя заяви, че се приготвя законодателство, което да разреши отнетото имущество от Русия и от съветски олигарси да послужи за следвоенното възобновяване на Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР