Гърция повиши данъка върху имотите на близо 950 хиляди домакинства

...
Гърция повиши данъка върху имотите на близо 950 хиляди домакинства
Коментари Харесай

Гърция вдигна данъка върху имотите на 1 милион души

Гърция увеличи налога върху парцелите на близо 950 хиляди семейства и над 7000 предприятия.

Налогът, прочут като налог върху единното имущество (ENFIA на гръцки), се усилва с към 200 евро, оповестяват гръцки медии, базирайки се на данни от Министерството на финансите.

 Нов налог заплашва 1 милион души в Гърция
Нов налог заплашва 1 милион души в Гърция

Най-потърпевши ще бъдат пенсионерите, наемните служащи и земеделците

Данъкът се покачва 37% от регионите в страната - най-много в гъсто обитаемоте региони, на гръцките острови и в туристическите дестинации като цяло.

В други области данъкът се резервира, а в някои даже понижава. 1.47 млн. души ще заплащат по-малко, а съвсем 4 млн. притежатели на парцели резервират същите отговорности към хазната.

 Гърция вкара нов налог за туристите
Гърция вкара нов налог за туристите

До 4 евро дневно за пренощуване в страната

Минималната стойност на парцела, за която се постанова спомагателният налог, ще бъде увеличена тази година от 200 000 евро на 250 000 евро, както се очакваше.

Данъчни специалисти предизвестяват, че с изключение на покачванията на този налог, хиляди притежатели, изключително в туристическите региони, би трябвало да се приготвят за повдигане на налога върху приходите.

Това ще се случи, защото имотният налог ще усили общата стойност на активите на тези притежатели, върху които се пресмятат налозите им върху прихода.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР