Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за

...
Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за
Коментари Харесай

Гърция отива към нови избори

Гърция отива към нови избори. Само ден след вота за парламент, спечелилите от „ Нова народна власт ” оповестиха, че няма да се опитат да създадат държавно управление.

Лидерът и сегашен министър председател Кириакос Мицотакис заяви това в деня, в който трябваше да получи мандат от президента. Сега той ще бъде даден на вторите в изборите - обединението „ Сириза ”, само че те надали ще могат да образуват толкоз необятна коалиция.

„ Резултатите от изборите са показателни. Те показват, че „ Нова народна власт ” получава утвърждението на хората да ръководи. Силно и самостоятелно ръководство - това желаеха жителите. По един безспорен и безапелационен метод. Освен това желаеха още нещо - да се движим по пътя на решителните промени допустимо най-бързо ”, сподели Мицотакис.

До това състояние се стигна след изненадващо огромната победа на „ Нова народна власт ”. В прорез с прогнозите, ръководещите побеждават с над 20 % разлика, а единствено шестима депутати не им стигат за болшинство в Народното събрание. На идващите избори се чака друго систематизиране на депутатските места и „ Нова народна власт ” възнамерява да се възползва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР