Галин Иванов разкритикува националната политика за лансиране на младите футболисти

...
Галин Иванов разкритикува националната политика за лансиране на младите футболисти
Коментари Харесай

Галин Иванов: Във футбола не става само с млади. Те имат нужда от опитни фигури, от които да се учат

Галин Иванов разкритикува националната политика за лансиране на младите футболисти в националния тим, каквато бе поръчката с идването на Ясен Петров преди две години. Той е безапелационен, че това не е вярната формула, тъй като неопитните играчи би трябвало да има от кого да се учат.

„ Не би трябвало единствено с млади, би трябвало и опитни. Покрай опитните би трябвало да се развиват, тъй като не са подготвени още за А група, да не приказваме за националния тим, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има “, сподели Иванов по време на награждаването си за „ Играч №1 “ на 6 кръг в Първа Лига, представен от Gong.

Той даде за образец огромните спортисти на интернационално равнище, където в действителност един 20-годишен е в положение да завоюва край в Шампионската лига, само че не и без поддръжката от хора с дълготраен опит на терена.

Иванов призна, че е подготвен да одобри повиквателна за националния тим, когато пристигна време Младен Кръстаич да събира отбора за идните европейски квалификации. Но също по този начин осъзнава, че и различен път се е намирал в сходна добра форма и все пак не е попадал в проектите на наставника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР