Футболистът с най-дълъг стаж на стадион Българска армия“ от настоящия

...
Футболистът с най-дълъг стаж на стадион Българска армия“ от настоящия
Коментари Харесай

Футболист на ЦСКА стана българин

Футболистът с най-дълъг стаж на стадион „ Българска войска “ от сегашния състав на ЦСКА – Жеферсон, към този момент има роден паспорт. Процедурата по издаване на нужните документи на бразилеца е приключила при започване на новата акция, осведоми " Тема Спорт ".

28-годишният южноамериканец e в ЦСКА от 2018 година. Той дойде в Борисовата градина от бразилския гранд Интернасионал в ролята на ляв бек. Така и не съумя да се утвърди на този пост в защитата обаче, до момента в който две години по-късно не бе преквалифициран в опорен полузащитник.

Именно в халфовата линия бяха и най-силните му мачове с алената фланелка, от които се открояват паметните победи с 3:1 над Базел и 3:0 над Виктория Пилзен, в които бразилецът започва от първата минута.

През сегашния сезон Жеферсон изгуби титулярното си място в средата на терена за сметка на Амос Юга и Тибо Вион, само че е взел присъединяване в съвсем всички срещи досега. Изключение направи последният дуел със Славия, за който остана отвън състава, защото към този момент има на сметката си 4 жълти картона и рискуваше да отпадне от сметките за идното постоянно дерби с Левски (в неделя от 16:45 часа).

Българският паспорт на Жеферсон няма да има отражение върху ЦСКА, защото от пролетта рестриктивните мерки за брой футболисти отвън Европейския съюз у нас на процедура отпаднаха. Единственият предел е за общо 20 такива картотекирани състезатели в състава, до момента в който на терена могат да играят и 11 колумбийци да вземем за пример. До скоро в игра у нас можеше да има до трима чужденци отвън Европейски Съюз, като заради тази причина ЦСКА издейства роден паспорт и на различен бразилец – Енрике Рафаел, който в този момент е в ЦСКА 1948.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР