Според прогнозата на Market Intelligence Center, на която DigiTimes се

...
Според прогнозата на Market Intelligence Center, на която DigiTimes се
Коментари Харесай

До 2027 г. две трети от продаваемите ноутбуци ще могат да ускоряват работата на системите с изкуствен интелект

Според прогнозата на Market Intelligence Center, на която DigiTimes се базира в новата си обява, тази година не повече от 15,7% от продадените ноутбуци ще бъдат оборудвани с функционалности за локално ускорение на системите с изкуствен интелект, само че през идната година делът им ще нарасне до 33 %. През 2026 година тази стойност ще надвиши 48%, а до 2027 година ще се приближи до 66%.

Представителите на Intel още веднъж напомнят, че компанията към този момент е доставила на клиентите повече от 5 милиона компютърни процесора с локално AI-ускорение, а до края на тази година доставките на такива процесори ще доближи 40 милиона единици. Пазарният потенциал на съставените елементи за AI-системите, съгласно Intel, ще доближи $1 трилион годишно до 2030 година

Ръководителят на контрактния производител Pegatron, който обслужва Apple и Asus, сподели, че англоезичният термин „ AI PC “, който се отнася до способността на компютъра да форсира изкуствения разсъдък, скоро ще стане стар. Способността на устройството да се свързва с световната мрежа в миналото беше оригиналност, изяснява ръководителят Тсю-Сиен Тунг (Tzu-Hsien Tung), само че в наши дни никой не назовава такива устройства „ интернет компютри “ или „ интернет смарт телефони “. По подобен метод ще се асимилира в описанието и функционалността за AI, само че просто към този момент няма да се загатва настрана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР