Модерен интериор и изключителна градина с естествена, пищна растителност са

...
Модерен интериор и изключителна градина с естествена, пищна растителност са
Коментари Харесай

„Omara” в Поморие – първото гастрономическо ателие на шеф Михаела Кокинова от „Хелс Китчън“

Модерен интериор и изключителна градина с естествена, обилна растителност са спомагателните акценти, които сграбчват още от входната врата

Емблематичният ресторант и клуб „ Omara ” в центъра на Стария град в Поморие тази зима бе видоизменен в гастрономическо ателие. Преди седмица заведението отвори порти и впечатли първите си гости с съвременен и изтънчен прочит на международните трендове както в интериора, по този начин и в менюто си. Местните и гостите на града са на мнение, че подобен обект до момента в Поморие не е имало и той ще бъде високо оценен през настъпващия летен сезон.

Зад новата идея на заведението стои надарената Михаела Кокинова – Михайлова от „ Хелс Китчън “. Поморийката бе измежду отличаващите се участници в кухнята на началник Виктор Ангелов в третия сезон на кулинарния формат.

Русокосата упоритост не се задоволи със славата и уменията, които съумя да натрупа в предаването, а продължи да се развива. Шеф Кокинова – Михайлова приключи влиятелната френска академия за кулинария „ Cordon Bleu “ Paris и получи оценката „ Grand Diplome ” за приключен едногодишен курс на най-високо равнище. Видно е, че наученото там е добре показано в новото меню на ателие „ Omara ”.
 " Omara " се намира на адрес ул. Княз Борис I  №53 ( на гърба на читалище “Просвета “. Следващият месец следва разкриване на летния обект ресторант Омар est 1996, намиращ се на крайбрежната алея
От близо година Михаела към този момент е фамилна. Тя и брачният партньор ѝ Калоян Михайлов са вложили доста работа и усърдие в реализирането на новата идея на „ Omara ”. Калоян добавя с креативност своята брачна половинка. По негов план е огромна част от интериора, приносът му ще усетите и отпивайки от свежите авторски коктейли, които ще ви сервират през лятото тук.

Заведението печели клиентите си с висококачествена храна, приготвена със усърдно подбрани артикули от локални производители. Българският генезис на суровините е приоритет за началник Кокинова - Михайлова и тя персонално ги е подбирала за рецептите си, представляващи актуален прочит на типичен средиземноморски и обичайни за района ястия.

Модерен и моден интериор и изключителна градина с естествена обилна растителност са спомагателните акценти, които правят първото усещане от заведението в запаметяващо се.

Характерните шатри със сепарета на „ Omara ” са непокътнати, само че изцяло преобразени. Вечерният образ на заведението се оформя от акцентното осветяване в градината – истински лампи с форма на палми, хвърлят нежна светлина и трансформират пространството в приказна страна.

OMARA Atelier Gastronomique е новото място в морския град, което има капацитета да се трансформира в привлекателен център за гости от всички възрасти.
 Димитър Кокинов (вляво), Михаела, Златина Кокинова и Калоян Михайлов. Цялата фамилия театралничи дружно на дипломирането на русокосата красавица
Известната в района фамилия Кокинови има зад тила си десетилетия триумфи в ресторантьорския отрасъл и по всичко проличава, че може още да покаже. Новото потомство в лицето на началник Михаела има упоритостта да надмине достиженията на всички до момента.

работи всеки ден. Резервации се одобряват тел.: 089 993 4602.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР