Футболистът на Левски Хосе Кордоба се оказа с временно спрени

...
Футболистът на Левски Хосе Кордоба се оказа с временно спрени
Коментари Харесай

БФС спря правата на играч на "Левски"

Футболистът на " Левски " Хосе Кордоба се оказа с краткотрайно спрени права. Решението на БФС е обвързвано със подозрения по редовността на картотеката му. След прехвърлянето му от " Етър " в " Левски " панамският бранител бе вписан в БФС и получи права да играе за новия си тим. И даже го стори - дебютира като запаса в 89-ата минута при загубата с 1:2 от " ЦСКА-София " на 26 септември.

После обаче са зародили условия (неуточнени от БФС публично), които са сложили под въпрос редовността на картотеката. Заради това Хосе Кордоба не игра нощес при загубата на " сините " с 2:4 от " Лудогорец ".

За казуса пръв заяви треньорът на " сините " Станимир Стоилов точно след мача с разградчани. Пред публицисти той съобщи: " Трябва да питате футболния съюз и администрацията на клуба по този въпрос. На мен ми споделиха, че не може да играе в мача. Естествено, че скърбя, че не можех да употребявам Кордоба. Вчера ми споделиха, че не може да вземе присъединяване в днешния мач по отношение на спортните права. Чудим се какво да вършим с един футболист, трансфериран преди месец. За мен също беше изненадващо ".

Днес спортно-техническата комисия на БФС се събра на незабавно съвещание. След края му бе оповестено следното мнение: " Във връзка с зародилия проблем във връзка с спортните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз прецизира, че след картотекирането на същия в ПФК " Левски ", са получени спомагателни документи, изменящи събитията за даване на спортни права. Случаят е отправен до способените органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган. "

Ако от ФИФА постановят, че картотеката на Кордоба не е постоянна, то би следвало на " Левски " да се присъди служебна загуба против " ЦСКА-София ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР