Френското правителство забрани онлайн продажбата на парацетамол до края на

...
Френското правителство забрани онлайн продажбата на парацетамол до края на
Коментари Харесай

Франция забрани продажбите на парацетамол по интернет

Френското държавно управление забрани онлайн продажбата на парацетамол до края на януари заради проблеми с доставките на лекарството, както се вижда от постановлението на Държавния вестник на Републиката (Journal officiel).

„ Онлайн продажбата на медикаменти, състоящи се само от парацетамол, е спряна до 31 януари 2023 година “, се споделя в изказване на държавното управление.

Отбелязва се, че напрегнатата обстановка с доставките на медикаменти въз основата на парацетамол продължава във Франция над шест месеца. Това се отнася и за медикаментите, предопределени за деца. „ Различните ограничения, подхванати от здравните управляващи, колкото и ефикасни да са, към момента не са разрешили да се постави завършек на това “, се споделя в постановлението.

По-рано Financial Times, базирайки се на СЗО, заяви, че някои американски и европейски фармацевти оповестяват за дефицит на елементарни болкоуспокояващи като парацетамол заради нараснало търсене вследствие на зимната вълна от грип, респираторен синцитиален вирус и ковид.

Освен това в света има дефицит на антибиотици, по-специално пеницилин и амоксицилин.

По време на пандемията от ковид намаляващото търсене на антибиотици, съчетано със съществено напрежение върху веригите за доставки, принуди производителите на медикаменти да понижат производството, споделят здравни специалисти. Въпреки това, защото доста страни претърпяват „ първата зима без ограничавания от две години насам “, рестриктивните мерки на доставките и регулаторните условия не разрешават на фармацевтичните компании да усилят индустриалните размери.

Изданието отбелязва, че спирането на веригите за доставки по-специално затруднява доставката на съставни елементи за производството на антибиотици. А покачването на цените на силата от своя страна води до понижаване на облагите на антибиотичните компании.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР