Френският президент Еманюел Макрон се отправя днес на едноседмична обиколка

...
Френският президент Еманюел Макрон се отправя днес на едноседмична обиколка
Коментари Харесай

Макрон поема на едноседмична обиколка в Азия

Френският президент Еманюел Макрон се насочва през днешния ден на едноседмична обиколка в Азия, по време на която ще взе участие в срещата на върха на Г-20 в Бали и в срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската икономическа общественост в Банкок, съобщи Агенция Франс Прес.

Пътуването му се вписва в поредност от значими задгранични пътувания на президента, измежду които присъединяване в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк през септември и в интернационална конференция за мир в Рим през октомври.

По време на среща на върха в Бали полемиките ще бъдат фокусирани към Украйна, като огромният отсъстващ от срещата ще бъде съветският президент Владимир Путин. от администрацията на френския президент разясниха, че от тази среща на върха Париж чака едно ясно обръщение във връзка с Русия, която би трябвало да схване допустимо най-скоро една логичност на деескалация. Някои страни от Г-20, като Китай и Индия, до момента бяха много внимателни, като отхвърлиха да осъдят съветската атака в Украйна или показаха косвено запаси да го създадат, разяснява организацията.

В Бали Макрон ще беседва и с китайския си сътрудник Си Цзинпин, с индийския министър председател Нарендра Моди и с президента на страната хазаин Джоко Видодо.

Очаква се през днешния ден в Бали да дойде президентът на Съединените щати Джо Байдън за срещата на високо ниво на Г-20 във вторник и сряда.

Вчера американският държавен глава беше в Камбоджа, където се включи в работата на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Очаква се през днешния ден присъединяване във форума да вземе съветският външен министър Сергей Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР