Френският президент Еманюел Макрон е заклет футболен фен и използва

...
Френският президент Еманюел Макрон е заклет футболен фен и използва
Коментари Харесай

Макрон играе мачле с любимия си отбор преди визитата в България

Френският президент Еманюел Макрон е върл футболен почитател и употребява ваканцията си в Марсилия, с цел да посети тренировката на обичания си тим - локалния „ Олимпик ".

Във вторник той изненада футболистите на марсилци с неочаквана аудиенция, която продължи над 2 часа въз основата на тима.

Играчите бяха в началото стреснати при типа на нахлулите към терена здравеняци от защитата, само че след това разпознаха президента и всички си направиха фотоси с него.

Накрая пристигна време за " сериозните неща ": мачле 7 против 7 на единия завършек на терена, като в тима на Макрон играха неговите бодигардове.

" Беше малко извънредно, призна треньорът на Олимпик ", Руди Гарсия, представен от „ Канал 3 ".

" Видяхме по какъв начин идват 5 коли и президентът на републиката отиде да беседва с нашия президент Жак-Анри Ейро. После те пристигнаха на терена, бяхме в края на тренировката. Събрах всички, той поздрави екипа и футболистите. Междудругото се видя, че той ги познава доста добре! А след това, естествено, поиграхме футбол. Президентът е значителен техничар, и най-много спортсмен! Много сърдечен и наличен ", добави Гарсия.

Самият Макрон дефинира себе си по-скоро като " състезател, който търси конфликта ". Отборът му загуби 2:3, а след мача президентът и шефовете на „ Олимпик " закусиха в клубната база.

Накрая треньорът Руди Гарсия му направи скъп подарък от предходния си клуб „ Рома ": фланелка с №10 с името на легендата Франческо Тоти.
На 25 август Еманюел Макрон би трябвало да посети България, като ще се срещне във Варна с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР