Френският държавен секретар по европейските въпроси даде подробности за новия

...
Френският държавен секретар по европейските въпроси даде подробности за новия
Коментари Харесай

ЕС решава окончателно за четвъртия пакет от санкции срещу Русия

Френският държавен секретар по европейските въпроси даде детайлности за новия пакет от наказания, умислен от Европейския съюз против Русия. Пред телевизия Бе Еф Ем и радио Монте-Карло (BFMTV-RMC) той посочи, че съветската стопанска система получава мощен финансов удар.
Европейският съюз реши нощес да наложи нови наказания против Москва поради задълбочаването на спора в Украйна и обсадата на Киев. Посланиците на 27-те ще се съберат през днешния ден по обяд, с цел да одобрят дефинитивно този четвърти пакет наказания.

Клеман Бон посочи, че сътрудниците разискват нови наказания, измежду които възбрана за износа на първокласни артикули, което ще засегне олигарсите. Ще се отстранен комерсиалните преференции на Русия, което ще я лиши от някои удобства, да вземем за пример освобождение от мита за някои артикули. Това преимущество ще бъде отнето на Русия, изясни френският държавен секретар по европейските въпроси.

Тези наказания са огромни, само че са надалеч от желаните от украинския президент Володимир Зеленски, който приканва за интернационално ембарго, отбелязва Бе ЕФ Ем.
Спирането на целия импорт на съветски артикули към този момент не е в проектите на Европейски Съюз. Клеман Бон обаче дефинира новите наказания като амбициозни.

По думите му през днешния ден ще бъде разисквана възбраната за импорт на стомана и алуминий, тъй че " цялата стопанска система на суровините да бъде ударена мощно по портфейла ". " Това не е нищо ", увери той.

Очаква се глобите да бъдат приложени в околните дни. Според Клеман Бон, допустимо е да последва нова вълна от наказания.

" Посланието е просто, в случай че руснаците са си мислили, че няма да въведем наказания, са се излъгали. Ако господин Путин е мислел, че ще спрем с първата вълна наказания, в този момент стигаме до петата ", изясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР