Френски радикални екоактивисти организираха акция в Париж, чиято цел бе

...
Френски радикални екоактивисти организираха акция в Париж, чиято цел бе
Коментари Харесай

Еколози заляха стълбите на Трокадеро с бутафорна кръв

Френски радикални екоактивисти проведоха акция в Париж, чиято цел бе да се подсети на управляващите, че е належащо да бъдат взети ограничения за запазването на биоразнообразието, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Акцията бе на придвижването " Въстание против измирането ", което се бори против климатичните промени. Десетки негови деятели, облечени единствено в черно, излязоха през днешния ден на площад Трокадеро и приканиха управляващите да не позволяват изгубването на редки типове животни и растения. Няколко протестиращите носеха афиш, на който можеше да се прочете: " Спрете измирането! ".
 
След няколко минути безмълвен митинг край стените на двореца Шайо стачкуващите се насочиха към стъпалата на Трокадеро, върху които изляха близо 300 литра бутафорна кръв.
 
Според документ на Междуправителствената научно-политическа платформа по биоразнообразие и екологични системи, който бе оповестен в Париж на 6 май, милион типове животни и растения на Земята са застрашени от изгубване и основната причина за това е индивидът. Според данни на специалисти три четвърти от територията на сушата и две трети от морската среда през последните години са били подложени на обилни промени поради човешката активност.
 
Документът бе одобрен в края на съвещанието на платформата в централата на ЮНЕСКО във Франция. Той свежда до 40 страници, предопределени за политическите водачи, огромен отчет от 1800 страници, изготвян в продължение на 3 години от 145 учени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР