Участниците в днешната среща трябва да решат заедно как да

...
Участниците в днешната среща трябва да решат заедно как да
Коментари Харесай

Зеленски: Русия не се интересува от мира

" Участниците в днешната среща би трябвало да решат дружно по какъв начин да реализират мир в Украйна по в действителност дълготраен метод според Устава на Организация на обединените нации ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в речта си при откриването на Срещата на върха за мир в Украйна, която се организира край град Люцерн в Швейцария.
Зеленски сподели, че Русия не се интересува от мира и че участниците в срещата би трябвало да решат дружно по какъв начин да реализират мир " по в действителност дълготраен метод " според Устава на Организация на обединените нации.
" Когато проектът за деяние е на масата, координиран от всички и транспарантен за народите, тогава той ще бъде обявен на представителите на Русия. Така че на втората среща на върха за мир да можем да фиксираме същинския завършек на войната ", акцентира украинският президент.
Зеленски съобщи, че Русия не е била поканена на срещата на върха, защото Москва не се интересува от мира. Според украинският водач срещата на върха ще се концентрира върху три точки: нуклеарната сигурност, продоволствената сигурност и освобождението на пандизчии и депортирани.
Той означи, че срещата ще потвърди, че мирът и сигурността са вероятни, и ще даде " действителен проект ", с цел да се подсигурява, че всяка стъпка към мира работи.
Зеленски акцентира, че разпоредбите на Устава на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат приложени и че Киев и участниците в срещата на върха би трябвало да решат по какъв начин страните ще си сътрудничат и кои ще бъдат съводещи за осъществяването на проекта за деяние, означи БГНЕС.
„ Дълготраен мир не може да бъде реализиран с капитулация на Украйна “, съобщи изрично  френският президент Еманюел Макрон по време на присъединяване си в Срещата на върха за мир в Украйна, която се организира в Швейцария, съобщи Агенция Франс Прес.
" Всички ние сме решени да изградим резистентен мир. Такъв мир не може да бъде украинска капитулация. Има един агресор и една жертва ", добави Макрон.
Замразяването на спора в Украйна не е отговор, а рецепта за бъдещи войни на експанзия, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на върха.
" Вместо това би трябвало да подкрепим изчерпателен, обективен и резистентен мир за Украйна. Такъв, който възвръща суверенитета на Украйна и нейната териториална целокупност ", добави Фон дер Лайен.
Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис от своя страна също отхвърли изискванията на съветския президент Владимир Путин за мирни договаряния с Украйна и ги назова неуместни, съобщи ДПА.
" Трябва да приказваме истината. Той не приканва към договаряния, а към капитулация ", съобщи Харис на мирната конференция в Швейцария. " Америка застава на страната на Украйна не от състрадание, а тъй като това е в наш стратегически интерес ", добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР