Изграждането на участък от скоростния път Видин - Ботевград налага

...
Изграждането на участък от скоростния път Видин - Ботевград налага
Коментари Харесай

Николай Рашков за пускането на камиони през Петрохан: Очакваме решение на АПИ

Изграждането на сектор от скоростния път Видин - Ботевград постанова метаморфоза на придвижването в Северозападна България, включително пропускането на камиони през прохода Петрохан.

Промените са поради ремонта и модернизацията по скоростния път в сектора Мездра - Лютидол и ще са годни до края на годината.

" Аз съм пострадал и от двете страни – като представител на транспортния отрасъл, това е извънредно значимо, а и фамилията ми е в Берковица, а аз пребивавам в София, тъй че пътувам всеки месец ", заяви  от Съюза на интернационалните превозвачи пред бТВ.

„ Чакаме какво ще се случи и АПИ да каже какво би трябвало да стане с тежкотоварния трафик. Пътят сред Мездра и Лютидол – сектор, който няма по какъв начин да не бъде затворен, с цел да се доизгради, би трябвало да се сдаде опция товарният трафик да продължи да се движи. Вариант е или и през пътя Варна-Русе, или Петрохан да се отвори в едната посока, а в противоположна посока през Луковит – Червен бряг – Кнежа – Видин, с цел да се натоварят обикновено и двете направления ”, изясни той.

По думите му през Видин има 28 000 месечно минавания в двете направления на тежкотоварни камиони, и то единствено Български, без да включваме и от други страни: „ При състояние, че приказваме за обстановка, в която Дунав мост при Русе би трябвало да се затвори за ремонт, трафикът би трябвало да се разпредели. ”

„ За никой не е загадка, че инфраструктурните планове у нас са или спрени, или забавени. Молбата ми е към АПИ и Министерство на регионалното развитие да има здрава мисъл, с цел да не се попречват жителите, а също превозвачите да има по какъв начин да се придвижват ”, добави още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР