Френската компания Cybergun съобщи, че нейното дъщерно дружество Verney-Carron е

...
Френската компания Cybergun съобщи, че нейното дъщерно дружество Verney-Carron е
Коментари Харесай

Украйна купува оръжие от Франция за 36 млн. евро

Френската компания Cybergun заяви, че нейното дъщерно сдружение Verney-Carron е получило огромна поръчка за пушки и гранатомети за Украйна . Сумата на контракта е 36 милиона евро, което е връх за изпълнителя на договорката, уточни УНИАН.

Беше подписано рамково съглашение с Ukrspetsexport. Те плануват доставката на 10 хиляди автомата, 2000 снайперски пушки и 400 гранатомета . Според Defense Express нови оръжия ще бъдат доставени от 2024 година за подготовка. Ако всички разрешителни бъдат получени и инспекциите приключат, първите серийни доставки ще бъдат след шест месеца и ще продължат 10 месеца.

" Продуктовото портфолио на Verney-Carron не разрешава да се гадае дълго време какво тъкмо ще бъде доставено, защото в допълнение към ловните оръжия, тази компания създава щурмови пушки VCD 15, редица снайперски пушки , в това число " Marksman " VCD 10, както и едноцевни 40-мм гранатомети VCS Mini 40. VCD 15 е много общоприет AR-15, няма какво доста да се добави към него, тъй като е извънредно добре позната и потвърдена платформа.
 ISW: Войната в Украйна стана позиционна
ISW: Войната в Украйна стана позиционна

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната

Това оръжие се употребява от специфичните сили на мароканския флот ", показват от френската компания.

Verney-Carron е профилирана в производството на ловни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР