Франция регистрира повече от 30 000 нови случая на коронавирус

...
Франция регистрира повече от 30 000 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

Пандемията удря с нова сила Европа

Франция записва повече от 30 000 нови случая на ковид през последното денонощие, което поражда опасения за нахлуване на пета вълна на пандемията в страната, съобщи БГНЕС. Според последните данни на здравните управляващи през последното денонощие са открити 30 454 нови случая на заразяване. За финален път сходно число е регистрирано на 11 август - 30 920 новозаразени.

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи пред депутатите в Националното заседание, че новите случаи бележат " доста доста нарастване, което свидетелства, че за жалост се намираме на прага на пета епидемиологична вълна ". Той съобщи, че 6 милиона пълнолетни жители към момента не са имунизирани, а " това е прекалено много ". Веран означи, че съгласно  неоспорими доказателства неваксинираните пациенти са 12 пъти по-застрашени от тежка форма на заболяване след среща с вируса.

- Новите случаи на инфектирани с ковид в Германия за едно денонощие са 66 884 , което е нов най-много за цялата пандемия, демонстрират данни на института " Роберт Кох ", съобщи ТАСС. Предишният пик по този индикатор бе на 18 ноември, когато бе обявено за 65 371 новозаразени. От последствия от болестта, предизвиквано от ковид, за едно денонощие са умряли 335 пациенти. За пръв път от началото на пандемията седемдневният индикатор за разпространяване на ковид надвиши 400 случая на 100 000 и през днешния ден е 404,5. Преди месец той бе на нивото на не повече от 100 души на 100 000.

От днес за всички пасажери ще се ползва " регламентът 3G " – редуциране от " Genesen, Geimpft, Getestet " ( " свободен от заболявания ", " имунизиран ", " тестван " ). Ако в рейс или трамвай пасажерът не може да показа доказателства за едно от тези условия, трябва да напусне транспортното средство на идната спирка. Ръководството на железниците Deutsche Bahn вкара пробни инспекции на място за спазването на " правилото 3G " още на 23 ноември. Освен това от 24 ноември и в офисите се вкарва " правилото за 3G ". Критиците показаха подозрения, че нововъведението ще бъде дейно прилагано и следено. 

На фона на възходящия брой инфекции изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Йенс Шпан насочи остри рецензии към тези, които заобикалят имунизацията. Според него " към момента има хора, които имат вяра, че вирусът не може да им навреди. Бих искал да вкарам тези хора в интензивното поделение и пред лицето на страдащите там да попитам: " Какво още би трябвало да се случи, с цел да ви стигне? "

- В Чехия се разисква ново законодателство, с което имунизирането против коронавирус да стане наложително за хората над 60-годишна възраст, съобщи ДПА.

Причината е, че че тази възрастова група е изложена на максимален риск да се разболее, сподели през вчерашния ден министър председателят Андрей Бабиш, който скоро ще напусне поста. Той добави, че съвещателен съвет по опазването на здравето към този момент е предложил да се вземе такова решение. Бабиш сподели, че в здравното министерство се работи по законопроект за наложително имунизиране на някои професионални групи, в това число здравните служащи, служителите на реда, бойците и пожарникарите. Но към този момент не се обмисля оповестяването на ново изключително състояние поради пандемията.

По последни данни в Чехия заболеваемостта на седемдневна база е 1029 на 100 000. Особено висока е в източната част на страната, което наложи армията за оказва помощ на претрупаните лечебни заведения. В някои градчета покрай немската граница бяха анулирани коледните базари.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР