Франция и Германия подкрепиха предложението на САЩ за глобален корпоративен

...
Франция и Германия подкрепиха предложението на САЩ за глобален корпоративен
Коментари Харесай

САЩ предложиха глобален корпоративен данък

Франция и Германия поддържаха предлагането на Съединени американски щати за световен корпоративен налог, заяви Блумбърг.

Администрацията на Съединени американски щати излезе с концепцията през вчерашния ден. Това стана след диалози с редица страни.

Предложението е за петнадесет % най-малък световен корпоративен налог. Идеята е да се спре конкуренцията за понижаване на налози сред страните.

Френският финансов министър Бруно льо Мер разгласи, че страната му е подготвена да одобри това предложение. Според него би трябвало да се откри интернационално съглашение до идната среща на водещите двадесет стопански системи в света.

Германският финансов министър Олаф Шолц приветства американското предложение. Дипломатът разгласи, че това е огромен прогрес и че в този момент намирането на съглашение е изцяло действително.

Германия и Франция са поддръжници на концепцията, само че доста дребни страни в Европейски Съюз притеглят вложители точно с данъчните си условия, като предстоят диалози с техните представители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР