Формирането на бюджета на Здравната каса, както и на бюджета

...
Формирането на бюджета на Здравната каса, както и на бюджета
Коментари Харесай

Гечев: Бюджетът е съобразен с европейските тенденции и реалностите в България

" Формирането на бюджета на Здравната каса, както и на бюджета ДОО и огромния бюджет стана след публично разискване, деликатно разискване сред съдружните сътрудници в държавното управление и доста деликатно вслушване в опозицията. Той е съгласуван с европейските трендове и действителностите в България ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев.

По думите му опозицията постоянно нападна бюджета.

" Тя има съображение да нападна и да повтаря някои от нашите рецензии отпреди няколко месеца, тъй като от Българска социалистическа партия ние направихме всичко допустимо, с цел да бъде признат този бюджет. По отношение на здравната система вие знаете, че имаме безапелационна позиция, че тя би трябвало да бъде радикално изменена ", добави Гечев.

Трябва да се излезе от комерсиалното положение на здравната мрежа, защото е недопустимо организацията на болничната и доболничната помощи да е на комерсиална основа, безапелационен е той.

Гечев уточни, че имат единодушие от съдружните сътрудници за смяна в тази посока. Парите на данъкоплатците по този метод ще бъдат употребявани по-ефективно, изясни той.

Относно декларацията за рецесията в Украйна, той сподели, че Българска социалистическа партия има разлики с партиите в Народното събрание, защото повода за рецесията е в Русия, само че и в Украйна, която всъщност отхвърли да извършва Минските съглашения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР