Фондация Бил и Мелинда Гейтс финансира с 23,6 милиона щатски

...
Фондация Бил и Мелинда Гейтс финансира с 23,6 милиона щатски
Коментари Харесай

Фондацията на Бил Гейтс финансира технология за ваксиниране с лепенки

Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " финансира с 23,6 милиона щатски $ основаната в Съединени американски щати компания Micron Biomedical за първото в света всеобщо произвеждане на технология за ваксини без игли.

Информацията заяви Reuters, представена от Българска телеграфна агенция. Ваксината се слага от разтворими микроигли, които се прикрепят към кожата с приспособление като лепенка.   Здравни специалисти от дълго време разискват капацитета на сходни технологии за улеснение на приема на животоспасяващи ваксини.

Те се транспортират и ползват по-лесно от обичайните инжекционни форми, изключително в по-бедните страни, в които достигането до всички деца, нуждаещи се от ваксини, остава предизвикателство.

Производството на нови технологии за имунизиране обаче е спънка. Изпитания в Гамбия по-рано тази година сподели, че устройството като лепенка на основана в Съединени американски щати компания е сложило ваксина против морбили и рубеола, създадена от Серумния институт в Индия, на възрастни, бебета и деца също толкоз безвредно и дейно, както става със спринцовки, и е провокирала същия имунен отговор.   Технологията " може да помогне да се преодолеят някои от главните бариери пред световното премахване на морбили и рубеола ", споделя Джеймс Гудсън, старши откривател в отдела по имунизациите на Американските центрове за надзор и профилактика на болесттите, които също са сътрудник на компанията-производител.

Финансирането ще поддържа построяването на промишлена мощ за произвеждане на към 10 милиона устройства годишно за по-мащабни клинични тествания и за следващо приложение, в случай че се получи позволение от регулаторните органи.    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР