Фолклорните състави от село Бисерци, община Кубрат и Черник, Община

...
Фолклорните състави от село Бисерци, община Кубрат и Черник, Община
Коментари Харесай

Фолклорни състави от Бисерци и Черник се представиха на международен фестивал в Турция

Фолклорните сформира от село Бисерци, община Кубрат и Черник, Община Дулово, се включиха в културната стратегия на Четвъртата интернационална среща на Алевиите Бекташи в Анкара, в която участваха представители на 25 страни, оповестяват от пресцентъра на Областната администрация в Разград.

В българската група, която се завърна през днешния ден, са били към 100 души от областите Разград и Силистра - представители на разнообразни институции. Посещението бе проведено от регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен по покана на Фондацията на Алевиите Бекташи в Турция.

Председателя на Фондацията на Алевиите Бекташи Йоздемир Йоздемир бе наскоро на посещаване в Разград и бе удивен от гостоприемното посрещане от страна на Хюсмен. Срещата в Анкара се е провела под патронажа на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, на него са участвали и вицепремиерът на Турция Хакан Чавушоглу и министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш. Официален посетител на конференцията е бил и регионалният шеф на Разград Гюнай Хюсмен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР