Фланелка, носена от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, беше продадена за

...
Фланелка, носена от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, беше продадена за
Коментари Харесай

Фланелка на Майкъл Джордан бе продадена за огромна сума

Фланелка, носена от именития баскетболист Майкъл Джордан, беше продадена за рекордните 320 хиляди $ на търг в Бевърли хилс, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Тя е с номер 23 и е от формалната конференция през 1984 година, на която Джордан подписва контракта си с тима на Чикаго Булс като новобранец в НБА.

Предишният връх за тениска с номер 23 на " Въздушния " беше подложен на аукцион през юли, когато колекционер заплати 288 хиляди $ долара, с цел да я има.

Тениска на 44-ия президент на Съединени американски щати Барак Обама със същия номер, с която той играе в учебния баскетболен тим през 1979 година, беше продадена за 192 хиляди $. Сумата е рекордна за фланелка на учебен тим, а Обама я носи, когато тимът му печели щатското състезание на Хавай. Друга тениска на Барак Обама предходната година беше продадена за 120 хиляди $, прецизира Гонг.

На търга за 128 хиляди $ беше продадена и фланелка с номер 23 на Кливланд на Леброн Джеймс с негов подпис, носена в дебютния му сезон в НБА през 2003/2004.

За същата сума е закупена и тениска с номер 7 на куотърбека на Сан Франсиско 49-ърс Колин Капърник от дебюта му в НФЛ на 2 октомври 2011 година, което е нов връх за екип на състезател по американски футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР