ФИФА обмисля адаптирането на предложенията си за международния календар заради

...
ФИФА обмисля адаптирането на предложенията си за международния календар заради
Коментари Харесай

ФИФА обмисля адаптирането на предложенията за международния календар

ФИФА обмисля адаптирането на предложенията си за интернационалния календар поради опасения, свързани с финансовото въздействие от намаляването броя квалификационни мачове, разкри Арсен Венгер.

Шефът на световното развиване на Международната централа управлява консултационен развой за препоръчаните промени в интернационалния календар с мачове в мъжкия футбол от 2024-а, които включват спорния проект за осъществяване на Световно състезание на всеки две години. Венгер призна за развитията по време на Професионалната футболна конференция на ФИФА, която включва шампионати и клубове от целия свят.

„ Това, което получихме като противоположна връзка е, че един октомврийски прозорец е считан за прекомерно рисков. Има претенции от федерациите за опазване на истинския брой мачове, тъй като те продават квалификациите и мислят, че спадът от доходи ще бъде прекомерно висок за тях. По-малките страни прибавиха, че в случай че редуцираш броя на квалификации и ние не се класираме за огромните шампионати, имаме по-малки благоприятни условия да се конкурираме както е при сегашния формат “.

„ Всички споделят, че статуквото е недопустимо. Искаме смяна. Така че какво можем да създадем? Поглеждайки към условията на федерациите за повече квалификации от първичните ни оферти, можем да прибавим спомагателни три. Това значи в първичното предложение, да вземем за пример, в алтернатива две, че имаш четири мача през октомври и три през март. Можем да изиграем шест дуела през октомври и два през март в подготовка за финалния шампионат през юни “, сподели той по време на виртуалната конференция от офиса на централата на ФИФА в Цюрих.

През май 166 асоциации в международния футбол гласоподаваха за изследване по еластичност за провеждането на Мондиал на всеки две години в мъжкия и женския футбол. УЕФА съществено разкритикува проектите, които бяха приветствани от други асоциации в играта. Президентът на ФИФА Джани Инфантино сподели, че би желал „ консенсус “ за календара, който да бъде показан на срещата на върха на 20 декември.

„ Спортните мотивации ни движат напред. Не финансовите, а спортните мотивации. Наистина е значимо да бъдат изслушани всички въпроси “, показа той на конференция предишния месец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР