Фестивалът - Новият европейски Баухаус (НЕБ) завладява от днес Брюксел.

...
Фестивалът - Новият европейски Баухаус (НЕБ) завладява от днес Брюксел.
Коментари Харесай

Фестивалът „Новият европейски Баухаус“ завладява Брюксел

Фестивалът - " Новият европейски Баухаус " (НЕБ) превзема от през днешния ден Брюксел. До 12 юни в белгийската столица ще има разнообразни събития, които ще показват концепциите на Европейската комисия (ЕК), взаимно със експерти от разнообразни сфери, за промяна на пространството. Фестивалът е част от самодейностите за разпространение на " Европейския зелен пакт ". Фокусът е върху стабилно, приобщаващо и красиво бъдеще.

Лектори от целия свят ще споделят своето виждане за развиване на градовете. Освен политици, ще се чуе мнението и на архитекти, учени, екоактивисти.

Фестивалът в Брюксел ще бъде разграничен на три елементи – Форум, Панаир и Фест. Форумът ще е откриващото събитие и ще се стартира в 10:00 ч. локално време " Гар маритим " - някогашна товарна гара, преустроена в развлекателно градско пространство с заведения за хранене и магазини. Очаква се одобрение от председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. В първия ден на форума ще приказва и Роберта Мецола, председателка на Европейския парламент. Европейската комисарка по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел и еврокомисарката по енергетика Кадри Симсон също ще вземат участие. Архитекти като Стефано Боери Франсис Кере, Шигеру Бан ще вземат отношение към преобразяването на постройките. В този панел ще се разясняват опциите за построяването на здания с усъвършенствани енергийни характерности, с цел да има по-устойчив градски живот. Ще има диалог и за актуалната мода и налагането на кръгова стопанска система. Един от финалните панели ще заключи опциите по какъв начин НЕБ може да способства за обективен световен преход. Темата за Украйна също ще е акцент в един от панелите.

Панаирът ще бъде непрекъснат - на " Гар маритим " от 9:00 ч. локално време през днешния ден, а другият - мобилен, ще обиколи няколко точки на града. Ще бъдат показани градски лаборатории, новаторски прототипи и оферти, отдадени на това по какъв начин да улесним живота си.

Фестът ще се състои на " Мон дез ар " - комплекс в центъра на Брюксел, включващ градска градина, Кралската библиотека на Белгия и Главния списък на кралството. Участие в него ще вземат актьори и дизайнери от цяла Европа. Ще има разнообразни съоръжения, уъркшопове, концерти, танци и диалози.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР