Ферари разполагат с най-силната двойка пилоти. Това заяви спортният директор

...
Ферари разполагат с най-силната двойка пилоти. Това заяви спортният директор
Коментари Харесай

Във Ферари са уверени, че разполагат с най-добрите пилоти

Ферари разполагат с най-силната двойка водачи. Това съобщи спортният шеф на тима Лоран Мекис. Според него Скудерията не може да се надява на по-добра двойка състезатели като Сайнц и Льоклер.

В първия си сезон като съотборници привлеченият от Макларън Карлос Сайнц сподели невероятна скорост. Испанецът приключи всички надпревари, завоюва четири подиума и финишира пред съотборника си. Силите сред двамата състезатели бяха доста изравнени, което оказа помощ на италианския отбор да стигне до третото място в шампионата при конструкторите. В последна сметка Ферари завоюваха общо два полпозишъна и пет подиума.

Съотборникът му Льоклер завоюва два поредни полпозишъна, само че не съумя да започва в Монако заради щета в колата. В Азербайджан остана четвърти и бе доста покрай Пиер Гасли. Монегаскът водеше през по-голяма част от надпреварата на Силвърстоун, само че бе изпреварен от Хамилтън броени обиколки преди финала. Шарл записа поредност от четвърти места, само че поради неверна тактика остана на 10-то място в Абу Даби. Така той бе изпреварен в общото класиране от Сайнц и Норис.

„ Според мен водачите ни се сработват доста добре. Винаги чакаме по-добро показване заради метода им на работа. Допълват се съвършено. Разполагаме с най-силната двойка водачи “, показа Мекис.

„ Двамата изпитват голямо почитание един с различен. Нивото на религия сред тях е необикновено. Споделят упоритостта си да повдигнат Ферари до върха. Погледнете какво се случи в Саудитска Арабия. В петък нямахме никакво движение, само че не се примирихме с това. Ние в никакъв случай не се помиряваме. Бях впечатлен от техния дух в това съревнование “.

„ Знаехме, че колата има още неразкрит капацитет. Състезателното ни движение бе доста положително. Ситуацията с алените знамена не ни оказа помощ. Така че методът на работа сред Сайнц и Льоклер ни дава голямо преимущество. Не желаеме да стопираме дотук. Искаме да развиваме това и считаме, че капацитетът е налице. Това е един от козовете, с който разполагаме “, приключи Лоран Мекис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР