Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) започна разследване срещу разработчика

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) започна разследване срещу разработчика
Коментари Харесай

В САЩ започна разследване срещу OpenAI – WP

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) стартира следствие против разработчика на ChatGPT — OpenAI поради изказвания, че е нарушил законите за отбрана на потребителите, излагайки на риск персоналната известност и данни. Това оповестява The Washington Post.

FTC тази седмица изпрати искане от 20 страници за записи по отношение на това, по какъв начин OpenAI се оправя с рисковете, свързани с неговите модели с изкуствен интелект, оповестява The Post, цитирайки документа.

Комисията проверява дали компанията е взела участие в нечестни или лъжливи практики, които са довели до „ увреждане на репутацията “ на потребителите.

С повишаването на конкуренцията за създаване на по-мощни AI-услуги се форсира и регулаторният надзор върху технологията, която може да промени метода, по който работят обществото и бизнеса.

Глобалните регулатори се стремят да наложат съществуващите правила, които обгръщат всичко от авторското право и поверителността на данните до два основни казуса: данните, подавани в моделите, и наличието, което те генерират.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР