Габриела Славова е загубила делата за настаняването на децата ѝ

...
Габриела Славова е загубила делата за настаняването на децата ѝ
Коментари Харесай

Обвинената за убийството на Пейо Габриела загуби делата

Габриела Славова е изгубила делата за настаняването на децата ѝ при родителите на Пейо Пеев. Това сподели инспекция на “24 часа” в Административния съд, където тя подаде тъжба против акта на обществената дирекция.

Габриела Славова беше задържана на 21 януари поради убийството на брачна половинка си Пейо Пеев. Заедно с нея беше арестувана и майка ѝ Красимира. Още същия ден от Министерство на вътрешните работи са предали децата на родителите на жертвата, а два дни по-късно обществените ги настаниха по неотложност при Орлин и Иванка Пееви. Едното момченце е бебе, а другото е на 6 години.

По документи и двете са на удушения Пеев. За по-малкото някогашният народен представител Велико Минков води дело за бащинство, като ДНК експертиза след задържането на Габриела сподели, че момчето е от него. В първите дни на следствието Габриела беше под домакински арест. На 29 януари тя и вуйна ѝ Светлана, която е юрист, нападнаха заповедта за настаняване на децата при родителите на Пеев пред Административния съд в столицата. На следвщия ден обаче Габриела беше върната в ареста и я пуснаха преди две седмици. През това време магистратите са решили и двете каузи в интерес на обществената дирекция и са отхвърлили жалбата на майката. Обвинената в убийството на брачна половинка си е наказана и да заплати общо 2 хиляди лева разходи за юристи.

Според Славова децата ѝ са настанени в нарушаване на разпоредбите, тъй като в отчета на обществените служби няма оценка на родителския ѝ потенциал и липсват претекстове. Момчетата са настанени при баба си и дядо си по член от закона за деца в риск, когато са в фамилната си среда. В случая обаче бащата е погубен, а майката е в ареста.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР