Честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на

...
Честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на
Коментари Харесай

С празнично шествие и под звуците на духов оркестър премина 24 май в Мизия /снимки/

Честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност, стартира с тържествено шествие, в което се включиха всички образователни заведения от община Мизия, Общинската администрация и жители.
Празничната стратегия продължи с концерт, отдаден на светите братя Кирил и Методий в огромния салон на НЧ „ Просвета-1915 “ гр. Мизия, а присъединяване взеха всички учебни и културни институции в общината.
" Уважаеми поданици и посетители на община Мизия, културни и просветни дейци, учители, благи възпитаници,
Приемете моите поздрави по случай най-светлия празник- денят на духовността, просветата и славянската книжовност – 24 май!
Нека през днешния ден дружно изкажем признателност на пазителите на нашето културно-историческо завещание - хората, които предават българските полезности на поколенията.
Да благодарим за всеотдайността на нашите учители, които държат здрава духовната цитадела на просветата, знанието и писмеността.
Да не забравяме, че във времена на превратности, ние би трябвало да сме още по-сплотени и с още по-голяма обич да съхраняваме завещаното от предците ни.
Бъдете здрави и въодушевени, следвайте фантазиите си, а ние ще ви поддържаме в светлото ви дело!
Честит празник! “ - приветства госпожа Валя Берчева, кмет на община Мизия.
На събитието участваха и пенсионирани учители, обучавали и възпитавали генерации възпитаници. С респект и поклонение пред техните старания, познания и любов, с които са построили генерации от почтени и образовани младежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР